Bloemen fotograferen

De laatste tijd ben ik op zoek naar bloemen. Bloemen zijn een mooi onderwerp en  bloemen houden van mensen. Bij het fotograferen van bloemen houd ik er van om er een soort schilderijtje van te maken met mooie kleuren en een sprekende achtergrond. Zoals ik kijk naar dit soort fotografie is het ‘bouwen aan je compositie’ en veel geduld. Stukje naar links, beetje hoger standpunt. Blaadje voor het steeltje, spelen met de scherpte diepte om te kijken wat er gebeurt etc. Zo kan ik zomaar twee uur zoet zijn met een bloemetje. Het beste resultaat haal ik meestal door dwars door het struikgewas heen te fotograferen en goed op te letten of de achtergrond interessant genoeg is naar mijn smaak. Tijdens mijn zoektocht naar bloemen in Enschede en omgeving kwam ik uit bij Hof Espelo waar ik dit sneeuwklokje gefotografeerd heb.

Schilderijtje van een Sneeuwklokje

1/80 sec, F2,8, 100mm, ISO 100 en veel geduld

This entry was posted in bloemen, macrofotografie and tagged , , , , , , , , , .

    Volg mij!

One Comment

  1. Brüggemann Rolf juni 15, 2016 at 8:08 pm #

    Und viel Geduld …ja.
    Nice Picture have on Air….

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*