Workshops

Workshop landschapsfotografie

Passie voor natuur- en landschap is wat mij kenmerkt en met passie vertel ik je over de ins en outs van landschapsfotografie. Hoe ga je te werk en hoe herken je een goede compositie? Samen gaan we op pad om dat te leren. Aan het einde van de dag hebben we een gezellige dag gehad en heb je veel bijgeleerd over landschapsfotografie. Ik houd het aantal deelnemers van mijn workshops bewust beperkt. Dat geeft mij de tijd en ruimte om met ieders wensen rekening te houden. Hieronder vind je de workshops die ik geef. Staat jouw workshop hier nog niet bij maar je vindt het wel interessant om bij mij een workshop te volgen? De komende tijd vul ik de lijst workshops verder aan. Er komt in ieder geval zeker een workshop kustfotografie en een workshop macrofotografie. Dingen die tijdens mijn workshops aan de orde komen zijn;

  • Compositie
  • Werken met filters
  • Werken zonder filters
  • Lange sluitertijden
  • Werken vanaf statief
  • Fotograferen in RAW
  • Handmatige bediening van je camera (Diafragma, sluitertijd, ISO)
  • Belichting en histogram
  • Manier van werken
  • Alles wat verder ter sprake komt

Workshop herfstfotografie in de Belgische Ardennen

In de Belgische Ardennen nabij Spa stroomt het schilderachtige riviertje La Hoegne. Een speeltuin voor de landschapsfotograaf vanwege de watervallen, stroomversnellingen en mooie kleuren in het bos. Wie gaat er met mij mee om de herfstsfeer vast te leggen van dit mooie gebied? Naast het maken van mooie composities gaan we aan de slag met langere sluitertijden en het vastleggen van de herfstsfeer. Hoe maken we creatief gebruik van de waterstromen? La Hoegne biedt veel mogelijkheden om op een creatieve manier aan de slag te gaan met herfstfotografie. 

Wanneer?

Woensdag 1 november 2017

Donderdag 2 november 2017

Kijk hier voor meer informatie. Wil je deze workshop volgen? Geef je dan hier op onder vermelding van workshop herfstfotografie.

Workshop landschapsfotografie Waddenlicht 

De Waddenzee, een van de weinige ongerepte natuurgebieden van Nederland. Een landschap met mooie vergezichten en snel veranderend licht. Tijdens deze workshop is alles erop gericht om aan het einde van de dag een mooie foto te maken. Wat is een goede foto? Hoe ga je te werk. Hoe herken je een goede foto in het landschap? Hoe lees ik het licht? Samen gaan we op zoek naar het moment waarop je compositie samenvalt met het mooie Waddenlicht.

Wanneer?

Zaterdag 13 mei met uitwijkdatum zaterdag 20 mei.

Zaterdag 17 juni met uitwijkdatum zaterdag 24 juni.

Kijk hier voor meer informatie.

Workshop Twents landschap

Ben je beginnend landschapsfotograaf of amateurfotograaf en wil je meer weten over landschapsfotografie? Dan is deze workshop landschapsfotografie iets voor jou. Hoe ga je te werk en hoe kun je een goede landschapsfoto herkennen in het landschap? Samen gaan wij op pad in het Twentse landschap om dat te leren. Kijk hier voor meer informatie. Wil je deze workshop volgen? Geef je dan hier op.

Eén op één workshop

Deze één op één workshop is de ideale manier om  je fotografische kennis en kunde te verbeteren. Ik bied individuele cursisten de kans om een dag(deel) met mij in het veld door te brengen. Jij staat centraal, het programma is speciaal voor jou op maat gesneden. Je krijgt direct feedback op de foto’s die je maakt. Op die manier kun je in korte tijd veel leren en heb je de tijd om het geleerde gelijk in de praktijk toe te passen. Kijk hier voor meer informatie.

Workshop Macrofotografie

Wil je weten hoe je insecten kunt fotograferen? Dan is deze workshop Macrofotografie iets voor jou. Hoe ga je te werk? Samen gaan wij op pad in het Twentse landschap om dat te leren.

Tijdens de “Workshop Macrofotografie” leer je op een professionele manier insecten te fotograferen. Je leert meer over technieken, compositie, werken met een statief en de juiste bediening van je camera voor het maken van een goede macrofoto.

We starten de dag met een ochtendsessie in het veld op zoek naar insecten die dan een stuk gemakkelijker te benaderen zijn en misschien zelfs bedekt zijn met dauwdruppeltjes van de voorbije nacht. Aangezien we voor zonsopgang starten, genieten we van de mooiste uurtjes van de dag en fotograferen we in zacht, warm ochtendlicht. Kijk hier voor meer informatie.

Meer informatie

Wil je een van deze workshops volgen of heb je vragen over mijn workshops? Neem dan vrijblijvend contact op.